Kutsu yhdistyksen toiseen perustamiskokoukseen 23.1.2018 klo 18

Kutsu yhdistyksen toiseen perustamiskokoukseen

23.1.2018 klo 18

Paikka: Luonto-Liitto, Annankatu 26 A, 5. kerros, Helsinki

(puh 050-3529895 jos tulee vaikeuksia löytää perille)

Rewilding Finland on työnimi yhdistykselle, joka pyrkisi edistämään villiinnyttämistä eli ihmisenkäytössä olleiden alueiden palauttamista luonnontilaisiksi sekä Suomen ilmastovyöhykkeeseen sopivan megafaunan palauttamista Suomeen. Villiinnyttäminen eli rewilding on maailmalla etenevä uudehko luonnonsuojelun ajattelutapa. Muualla maailmassa on toteutettu onnistuneita isojakin hankkeita. Suomessa tätä työtä tehdään jo olemassa olevissa luonnonsuojelujärjestöissä, mutta suhteellisen pienimuotoisin ja varovaisin aloittein. Uuden yhdistyksen puitteissa on mahdollista tehdä rohkeampia avauksia aiheeseen liittyen, mikä jo olemassa olevissa järjestöissä saattaisi aiheuttaa ongelmia muulle toiminnalle. Pidemmän aikavälin tavoitteena yhdistyksellä on aidatun / aitaamattoman yksityisen / julkisen luonnonpuiston perustaminen Suomeen alueelle, joka ei entuudestaan ole luonnontilainen.

Pieni aktiivinen joukko* on tehnyt alustavaa työtä selvittämällä muissa maissa tehtyjä hankkeita ja kartoittamalla ideoita mahdollisista hankkeista Suomessa. Näiden pohjalta on kirjattu ylös ehdotuksia yhdistyksen visiosta ja periaateohjelmasta.

Ideoita on nyt kartoitettu ja on aika löytää uusia aktiivisia toimijoita sekä aiheesta innostuneita asiantuntijoita mukaan edistämään villiinnyttämistä Suomessa ja nostamaan aihetta esiin julkisessa keskustelussa. Aiheesta inspiroituneen yhdistyksen kautta on mahdollista lähteä rakentamaan villimpää Suomea!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/261626994365239/

Hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneet voivat lähettää hakemuksen osoitteeseen aino.tuominen@iki.fi 21.1.2018 klo 15:00 mennessä. Hakemukseen laita lyhyt kuvaus itsestäsi ja taustastasi, miksi sinut olisi hyvä valita hallitukseen ja mistä roolista olisit kiinnostunut. Esittelyt lähetetään kaikille jäsenille tutustuttavaksi kootusti 21.1. jälkeen. Tällä hetkellä jäsenvastaavan ja tapahtumavastaavan tehtäviin ei ole vielä löytynyt kiinnostuneita ehdokkaita, joten erityisesti näihin rooleihin olisivat hakemukset hyvin tervetulleita.

Yhdistyksen nykyiset, voimassaolevat säännöt: https://goo.gl/j8sKgP Nämä säännöt ovat PRH valmiiksi luomat säännöt luonnonsuojeluyhdistykselle. Ehdotus yhdistyksen uusiksi säännöiksi löytyy täältä: https://goo.gl/z9JTde Yhdistyksen jäseniä suositellaan tutustumaan ehdotukseen uusista säännöistä jo etukäteen. Sääntöjä on linkin kautta myös mahdollista kommentoida jo etukäteen.

Terveisin,

Aino Tuominen

*Aino Tuominen, Johanna Kohvakka, Joni Valkila, Heikka Marttila-Tornio

Esityslista

1. Kokouksen aloitus
2. Kokouksen järjestäytyminen

Esitys: Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina.

3. Esityslistan hyväksyminen

Esitys: Hyväksytään kokouksen esityslista

4. Yhdistyksen uudet säännöt

Esitys: Hyväksytään yhdistyksen uudet säännöt (liite: ehdotus uusiksi säännöiksi: https://goo.gl/z9JTde ). Voimassaolevat säännöt ovat PRHn yhdistyspaketin mukaiset mallisäännöt: https://goo.gl/jV4LQn.  Myönnetään yhdistyksen hallitukselle oikeus tehdä sääntöihin Patentti- ja rekisterihallituksen edellyttämät muutokset.

5. Yhdistyksen jäsenmaksun määrääminen

Esitys: Päätetään yhdistyksen jäsenmaksusta vuodelle 2018.

Ehdotus: jäsenmaksu 30 eur, vähävaraisille 15 eur, perhejäsenyys 15 eur.

6. Hallituksen jäsenten valitseminen

Yhdistyksen ensimmäisessä perustamiskokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Aino Tuominen. Valitaan muut hallituksen jäsenet.

Esitys: Valitaan hallituksen jäsenet

7. Toiminnantarkastajien valitseminen

Esitys: Valitaan yhdistykselle sääntöjen mukaiset toiminnantarkastajat

8. Yhdistyksen logo

Keskustellaan yhdistyksen logosta ja väreistä.  Ehdotuksia:

a) 

b)  

c) 

d) 

Myös jäsenet voivat lähettää omia ehdotuksia yhdistyksen logoksi ennen kokousta. (Lähetä ehdotus osoitteeseen aino.tuominen@iki.fi)

9. Muut esille tulevat asiat

10. Kokouksen päättäminen

Kokouksen jälkeen pidetään yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s