Järjestö

Yhdistyksen hallituksen jäsenet vuonna 2018

Aino Tuominen

Aino Tuominen, Puheenjohtaja

Aino on koulutukseltaan diplomi-insinööri sekä graafisen suunnittelun medianomi ja toimii työkseen liiketoiminta-analytiikan konsulttina. Ainolla on kokemusta mm projektipäällikön ja palvelumuotoilijan tehtävistä. Ainon kiinnostus villiin luontoon on peräisin matkoilta Afrikan, Keski-Aasian, Australian ja Etelä-Amerikan luontoalueille. 

Joni Valkila, Varapuheenjohtaja

Joni on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja kokenut järjestötoimija. Valtiotieteiden lisäksi Joni on opiskellut ympäristönsuojelutiedettä Helsingin yliopistossa. Joni on myös tunnustettu luontokuvaaja, ja hän on mm. kuvannut luonnonvaraisia visenttejä Puolassa.

 

Jukka Liukkonen, Sihteeri

Jukka on ammatiltaan kuvataiteilija ja tulevaisuudentutkija. Jukka on pitkän linjan yhdistysaktiivi ja luonnon puolustaja.

Johanna Kohvakka, Rahastonhoitaja

Johanna on koulutukseltaan laskentaekonomi ja hän työskentelee yrittäjänä kestävän kehityksen projektien parissa. Johannalle tärkeitä asioita ovat erityisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, kiertotalouden edistäminen ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Johanna on aiemmin työskennellyt yli 10 vuotta
talousalan tehtävissä Keski-Euroopassa.

Pekka Nyman, Jäsenvastaava

Pekka on koulutukseltaan talonrakennusinsinööri ja työskentelee rakennustarkastajana. Pekka on on ollut pitkään mukana luonnonsuojelutyössä, mm purojen kunnostuksissa itä-Lapissa ja toiminut aktiivisesi Euroopan majavan suojelemiseksi, sekä rengastanut lintuja (haukkoja, kotkia ja uiveloita). Pekka on pyrkinyt edistämään rewilding ajattela Lapissa jo 15 vuoden ajan.

 

Heikka Marttila-Tornio, 1. viestintävastaava

Heikka on koulutukseltaan ympäristösuunnittelija ja hän työskentelee tällä hetkellä ympäristöpalveluiden parissa. Heikka on perehtynyt erityisesti luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja ympäristön kunnostukseen. Heikka on aiemmin tehnyt muissa luontojärjestöissä viestintä- ja asiantuntijatehtäviä.  

 

Jaakko Kallio, 2. viestintävastaava

Jaakko on palvelumuotoilija, verkkoviestinnän ammattilainen, sekä kestävyysurheilun ja ulkoilun monitoimimies, jonka harrastaa erityisesti pitkien matkojen polkujuoksua luonnossa.

 

Heidi Kinnunen

Heidi on ekologian ja eläintieteen tohtori Helsingin yliopistosta. Heidin tutkimusaiheita ovat olleet mm. maatalousympäristön kovakuoriaiset, lepakot, siili ja villikaniini. Heidi on työskennellyt Helsingin yliopistolla Luonnontieteellisessä keskusmuseossa tiedottajana ja hallintopäällikkönä, sekä toimii YLEn Luontoillan asiantuntijana. Heidi on myös viettänyt kaksi vuotta Namibiassa, missä hän on tutustunut alueen riistatiloihin ja suojeluprojekteihin. Tällä Heidi toimii yritysyhteistyön asiantuntijana luoden siltoja tieteellisen tutkimuksen ja yritysmaailman välille.

 

Tuomo Wallenius

Tuomo on maanviljelijä ja mehiläistarhuri Porvoosta ja lisäksi metsäekologian dosentti Helsingin
yliopistosta. Tutkijana hän on perehtynyt muun muassa metsäpaloihin ja luonnonmetsien
rakenteeseen eri puolilla pohjoista pallonpuoliskoa. Tuomon kiinnostus megafaunan sukupuuttoon heräsi tutkimusmatkalla Siperiassa. Mammutin, villasarvikuonon ja arovisentin luita löytyi sieltä täältä joen rannoilta. Suuret luut olivat kouriintuntuva todiste siitä, että suurten eläinten lajirikkaus on Euraasiassakin ollut Afrikan savannien kaltainen.